Táborozás

Már lehet jelentkezni a CREDO szokásosan magas színvonalú nyári táboraiba. Idén is indul angol, készség és képesség fejlesztő illetve nomád tábor is.


Tantárgyi korrepetálások

Több mint 30 éves szakmai tapasztalat és kedvező ár a garancia arra, hogy az Ön gyermeke is sikeresen fogja venni az akadályokat, ha a CREDO tantárgyi korrepetálásait választja.


FЕ‘oldal / Szolgáltatásaink / Pszichológia

Szolgáltatásaink

Pszichológia

Intézményünkben már 5. éve működik a pszichológusi ellátás, két formában.

Egyéni pszichoterápia (gyermek és felnőtt) és csoportos pszichoterápia.

Az 5 év alatt a legkülönfélébb problémákkal kerestek meg bennünket a szülők.

Csak néhány a leggyakoribbak közül:

  • szorongás
  • agresszivitás
  • éjszakai ágybavizelés
  • pánikbetegségek
  • kényszeres hazudozás
  • a gyermek képességei alatti teljesítése az iskolában
  • pszichoszomatikus betegségek (fejfájás, hasfájás, bulémia, anorexia)
  • nagyobbaknál függőségek (játékszenvedély, drog, alkoholfogyasztás)

A legtöbb esetben eredményesen sikerült megoldanunk a problémát. Ehhez először is szorosan együttműködtünk a szülővel, és legtöbb esetben élő kapcsolatot alakítottunk ki a gyermek óvodájával vagy iskolájával. A vizsgálatok minden esetben egyéni vizsgálatokkal kezdődnek, ezek adják meg a terápia szükségességét, továbbhaladási irányát.

Van, amikor egyéni foglalkozásokra van szükség, és van, amikor csoportos foglalkozásokra, mert például egy gyermek valakihez viszonyítva, valakivel vagy valakikkel való kapcsolatában tud csak szorongóan vagy agresszíven viselkedni. A helyes természetesen az lenne, ha a két fogalmat nem külön használnánk, hiszen ugyanannak a dolognak a két eltérő irányú megnyilvánulásáról van szó. Az agresszivitás ugyanis tulajdonképpen kifelé irányuló szorongás, míg a szorongásról nyugodtan állíthatjuk, hogy nem más, mint befelé irányuló autoagresszió.

No, de ilyenekről és hasonló dolgokról hiszem, hogy beszélünk még a GYIK rovatunkban.

Most inkább arról essen szó, hogy
kik, és mikor kereshetnek meg bennünket?

Bárki, és bármilyen kérdéssel, ha arról úgy gondolja, hogy a pszichológia tárgykörébe tartozik.

Intézményünkben általános szakképesítésű pszichológusok dolgoznak, akik szükség esetén továbbirányítják a hozzánk fordulókat szakpszichológusokhoz (pl. klinikai szakpszichológushoz).

Amennyiben azt látják, hogy a felmerült probléma családterápia keretein belül oldható meg, természetesen a szülőknek és a gyermeknek együtt kell foglalkozásokra járniuk. Ilyen fordul elő abban az esetben, ha például a gyermek problémájának hátterében rendszeres családi veszekedések, vagy éppen a válás ténye diagnosztizálható.

Az is előfordul, hogy egy gyermek viselkedési zavara hátterében testvéri rivalizálás áll. Ilyenkor a testvárpárt is bevonjuk a családterápiába. A fontos az, hogy figyeljünk minden nap gyermekünk viselkedésére, és vegyük észre, ha az eltér a megszokottól. Ilyenkor próbáljuk beszélgetésbe bevonni, megtudni a változás okát.

Amennyiben azonban a kisebb gyermek nem tudja megfogalmazni, a nagyobb pedig a szokásos: "Áh semmi" válasszal igyekszik elkerülni a beszélgetést, azonnal forduljunk szakemberhez, kérjünk segítséget. Életünk minden területén, a pszichológiában pedig különösen fontos a problémák minél korábbi kezelése, ha már megelőzni nem tudtuk a bajt.

A kezelés időbeni megkezdése ugyanis kedvezően befolyásolja a terápia eredményességét, és lerövidíti az idejét. Arról nyilván nem is kell szót ejtenem, hogy mindenkivel kapcsolatban, aki hozzánk fordul, a legnagyobb orvosi titoktartás kötelez bennünket.

Ha a leírtak alapján bármikor segítségre van szüksége, hívjon, keressen bennünket a legnagyobb bizalommal!

Credo pszichológiai munkacsoport

Hamarosan folytatjuk...
ajГЎnlja ismerЕ‘sГ©nek

 AjГЎnlГі e-mail cГ­me:
 CГ­mzett e-mail cГ­me:

 


Ezt ne hagyja ki
Főoldal   |   Impresszum   |   Oldaltérkép   |   Médiaajánlat   |   Jognyilatkozat   |   Térkép   |   A CREDO Működése