Táborozás

Már lehet jelentkezni a CREDO szokásosan magas színvonalú nyári táboraiba. Idén is indul angol, készség és képesség fejlesztő illetve nomád tábor is.


Tantárgyi korrepetálások

Több mint 30 éves szakmai tapasztalat és kedvező ár a garancia arra, hogy az Ön gyermeke is sikeresen fogja venni az akadályokat, ha a CREDO tantárgyi korrepetálásait választja.


FЕ‘oldal / GYIK

GYIK

Csoportosan, vagy gyermekenként történik a foglalkozás?Jól értem, hogy a családi napközi és az iskola előkészítő együtt van ugyanazon a helyen és plussz költség nélkül? Köszönöm előre is, ZsuzsaA feltett információk alapján az iskolaelőkészítőn azonos életkorú gyermekek fognak részt venni?Kell-e a csecsemőt tanítani, vagy teljesen felesleges, mivel úgyis magától is fejlődik, ha Rendben vannak körülötte a dolgok? A kislányom 3 éves múlt. Nemrég kezdtük az óvodát, de nagyon nehezen akar beszokni. Mindig sír amikor eljövök,és bár amikor megyek érte általában játék közben találom, mégis megfordult a fejemben, hogy talán még várhatnánk az ovival. Mi a normális időtartam a beszoktatásnál? Érdemes-e inkább abbahagyni még és még egy kicsit „tolni” ezt az óvoda kérdést?A kisfiam áprilisban lesz 3 éves, és még nem beszél, pedig okos, értelmes gyerek. Nagyon meg vagyok ijedve, s bár állandóan az internetet bújom, mégsem igazán tudom, hogy mit Tegyek? Mikor kell elkezdeni beszélnie a gyermeknek? Gyermekünk négy éves lesz. A városunkban kéttannyelvű ovit nyitottak, és a párommal eltérő a véleményünk, hogy beadjuk-e gyermekünket, vagy sem. Tudjuk, hogy a nyelvtanulás a mai világban mennyire fontos, és hogy biztosan nem lehet elég korán kezdeni, én mégsem tudom mi jó igazán a gyereknek. Mit érdemes elsősorban szem előtt tartani?A gyermek születésétől fogva külön szobában alszik. Eddig nem volt semmilyen gondunk. Most 3 és fél éves, és sokszor nem akar a saját ágyában elaludni, át akar jönni hozzánk. Engedjük? Attól félünk, hogy rendszeressé válik.
Azt gondolom, hogy az ilyen esetekben meg kellene tudni, hogy van-e valamilyen konkrét ok a háttéren, vagy csupán abban a helyzetben szeretne lenni éjszaka is gyermeke, amely számára oly szeretett, vagyis a szülők közelében. Lehet azonban valós ok is, ami ezekben az esetekben általában valamilyen félelem. A félelem, mint szeparációs félelem érzése először 8 hónapos korban szokott megjelenni, - ilyenkor az anyától való elszakadástól fél a gyermek – és 2-3 év körül újra elő szokott jönni. Mindenféleképpen a gyermeknek ebben az esetben éreznie kell, hogy nincs magára hagyva ezzel az érzésével. Ilyenkor üljünk mellé, meséljünk ismerős, kedvenc mesét, ami eltereli a figyelmét, hagyjunk éjjelre egy kis lámpát égve, beszéljük meg vele, hogy még egy picit az ajtót is nyitva hagyjuk, nem lesz egyedül. Ő viszont azt fogadja el, hogy fontos mindenkinek a saját ágyában aludnia, mert csak akkor tudja magát úgy kipihenni, hogy másnap mosolygós, jókedvű legyen.
 

ajГЎnlja ismerЕ‘sГ©nek

 AjГЎnlГі e-mail cГ­me:
 CГ­mzett e-mail cГ­me:

 


Ezt ne hagyja ki
Főoldal   |   Impresszum   |   Oldaltérkép   |   Médiaajánlat   |   Jognyilatkozat   |   Térkép   |   A CREDO Működése